torstai 3. helmikuuta 2011

Koska mä saan tään poo-iis?

Voih, tätä kysymystä kuullaan lähes päivittäin.
Esikoinen siis valittaa korsettiaan. Voi kun tietäisinkin milloin sen saa pois. Ja mitä se tuo tullessaan jos sen saa "pian" pois.


Normaalistihan skolioosi tulee ilmi murrosiässä, harvoin näin pienille. Murkuillakin skolioosia useinmiten hoideetaan korsetilla.
Ennen hoidon alkua ajattelin, virheellisesti, että se menisi helpommin kuin murkulla. Mutta voin (tosin vain) kuvitella, että yhtä hankalaa se on murkuille kuin 6v:llekin. Murkku tosin ei varmaankaan vanhemmilleen vingu samalla tavalla.

Toisaalta toivoisin, että korsetti -hoitoa voitaisiin jatkaa mahdollisimman pitkään. Eli tarkoittaisi sitä kunnes kasvaminen päättyy n. 10v siis.
Koska se toinen vaihtoehto on asia mitä en halua miettiä, leikkaus.

Ennen tämän hoidon aloitusta Ortonissa, lääkäri totesi, että 98% varmuudella selkä tullaan leikkaamaan mutta nyt korsetilla pyritään ostamaan aikaa vuosi - kaksi. Sitten leikkaus.

Tammikuussa käytiin Ortonissa "trimmauksessa" vähän korsettia muokattiin ja jumpparin kanssa muutama sananen vaihdettiin. Kesäkuussa sitten uudelleen ja silloin otetaan röntgenkuvia ja katsotaan mitä korsetti on saanut aikaiseksi, vai onko saanut mitään.

Ei kommentteja: