lauantai 30. huhtikuuta 2011

Cake popsit

Täytyy kyllä myöntää, että kun ensimmäisen kerran "tikkareista" luin ihmettelin mitä kummaa ja oikeastaan myöskin miksi ihmeessä joku haluaa tehdä tikkareita.
No, katseltua kuvia ja luettua ohjeita vähän enemmän kiinnostuin olihan ne oikeasti todella herkullisen näköisiä ja todella kauniita.

Joten, soitellen sotaan ja rupesin tekemään itsekin. Tein 2 munan gluteenittoman sokerikakkupohjan johon lisäsin muutaman lusikallisen kaakaojauhetta.

Koska myöskin popsien pitää olla myös meillä maidottomia toi se eteen ongelman. Sen mitä ohjeista luin, niin useimmissa oli käytetty tuorejuustoa mutta eihän sitä voinut käyttää. Aikani aihailtuani ja ihmeteltyäni kaupan tuorejuusto hyllyn edessä huomasin yläoikealla kulmassa niin huomaamattomassa kohdassa kun vain voi olla tofu levitteen. JES! vieläpä kolme eri makua. Tosin yrttinen tai valkosipulinen ei oikein kakun kanssa mielestäni sovi joten mukaan lähti maustamaton versio Tofutti Creamy smooth levitteestä.

Kun se pikkuinen kakkupohja saatiin uunista ulos, annoin sen jäähtyä. Sen jälkeen murustin sen tyystin.
Lisäsin tofulevitettä n200g ja mukaan heitin vielä jonkin verran kookoshiutaleita. Sekoitin kohtalaisen tasaiseksi massaksi.

Sen jälkeen aloin muotoilemaan palleroita, kesken kaiken päätinkin että haluan niistä sydämen muotoisia ja kaivoin kaapista piparimuotin ja painelin sormienvälissä massan muottiin ja siitä lautaselle.
Kun koko massa oli muotoiltu satsi pääsi jääkaappiin jähmettymään.

Mitä se ei kuitenkaan tehnyt.. taisi olla liian lyhyen aikaa/olisi pitänyt laittaa pakkaseen/tofu levite ei jähmety/suurpiirteinen muiden ohjeiden lukeminen napsahti omaan nilkkaan kun ei muistu mieleen kauanko niiden jääkaapissa piti olla.

Tein sulkaakuorrutteen sydämilleni.. ja taas mentiin vähän metsään. Noudatin ohjetta suklaalevitteestä mikä soveltuu kakun päälle, eli desi (soija)kermaa ja 100g suklaata.. ja taas jähmettymään mutta eihän tuo suklaa jähmettynyt.
Kermaa lämmitin lähes kiehumispisteeseen ja sen jälkeen sulatin suklaan. Tämän jälkeen dippasin sydämet suklaassa ja nostin leivinpaperille.

Mutta, hyviä niistä tuli ja osasta ihan kauniitakin, loppujen lopuksi..

5 kommenttia:

laura kirjoitti...

Herkullisen näköisiä! sinulla on kyllä leipominen astetta haastavampaa kun pitää tehdä gluteenitonta ja maidotontakin. En tiedä, olet varmaan jo huomannutkin, mutta sunnuntai- tuotteet on maidottomia, ainakin semmoista vaahtoutuvaa kauramaitopohjaista sunnuntaijutskaa olen käyttänyt joskus kun on tarvinnut maidotonta kermakakkua. siitä tuli ihan hyvää, kun sekoitin siihen sulaa tummaa suklaata. en tiedä olisiko sunnuntai- nimikkeellä joku tuorejuustotyyppinenkin juttu.. tuli mieleen että voisikko noissa maidottomissa popseissa köyttää vaikka vähän liivatetta, jos haluaisi että pysyvät kasassa paremmin? tuli tästä mieleen, kun olin joskus vuonnna kukka ja ruusu dieettikokkina yhdellä koululla, jossa oli tosi allergiset veljekset, kaikki tehtiin maidottomana ja vehnättömänä ja kananmunattomana sekä muutenkin tosi rajoitetulla valikoimalla ruoka-aineita. Noita vappumunkkejakin tehtiin, ja niistä tuli juurikin semmoisia kumipalloja, mutta pojille näkyivät nekin maistuvan. :) onneksi saat käyttää kananmunaa, se on tosi vaikea korvattava. upeaa että uskallat kokeilla kaikenlaisia "tavallisia" reseptejä muuntelemalla vaan aineet sopiviksi. hyvää voi saada monella tavalla. :)

Satu kirjoitti...

Kiitos!
Olen joutunut jo muutaman vuoden tekemään juhlatarjoilut gluteenittomana ja maidottomana, koska vieraissa on ollut keliaatikkoja ja maitoallergikkoja. Joten sen puoleen on "tuttua", mutta nyt kun kotimaiset viljatkin on poissa se asettaa pienen lisä haasteen. Siksipä nuo kaurapohjaisetkaan tuotteet ei käy. Mutta täytyy toivoa että edes sen kauran pystyy palauttamaan esikoisen ruokavalioon sitten syksymmällä.
Liivate on kyllä ihan hyvä idea.. ajattelin näitä tehdä äitienpäiväksi joten pian sitä pääsee testaamaan.

Annica kirjoitti...

Kiva kun olit käynyt blogissani vieraisilla ja linkitys sopii :) Linkitän myös sinut?

laura kirjoitti...

puutarhablogissani on sinulle jotakin. :)

niin juu, ja tässä olisi yksi hyvä linkki ruokavaliopohdintoihin
http://www.erimenu.fi/

Satu kirjoitti...

Kiitoa linkki vinkistä, vihdoin oli aikaa käydä se katsomassa.