torstai 25. elokuuta 2011

Omppu piirakka

SLYni lähetti elokuun paketissa myös reseptejä nipun.
Ensimmäisenä oli omenapiirakan ohje, joten se pääsi ensimmäisenä kokeiluun.

Gluteeniton omenapiirakka (myös maidoton)
3 kananmunaa
3dl sokeria
4dl jauhoja (Semperin hinoa 3dl ja karkeaa 1dl)
1tl ksantaania
2tl leivinjauhetta
1tl vanilijasokeria
1dl vettä
100g leivontamargariinia (Sunnuntain laktoositon)

Täyte:
Omenaviipaleita, sokeria, kanelia

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sulata rasva ja lisää siihen vesi.
Sekoita leivinjauhe, vanilijasokeri ja jauhot keskenään (+ksantaani)

Lisää vuorotellen rasva- ja jauhoseosta munavaahtoon. Levitä taikina voideltuun isoon vuokaan.
Leikkaa omenat kuorineen (kotimaiset) noin puolen sentin  viipaleiksi ja lao taikinan päälle.
Ripottele sokeria ja kanelia päälle.

Paista 200 asteessa n. 30min.
Seulo kylmän piirakan päälle tomusokeria.

Nyt vasta huomaan tuon, että taikina piti kaataa isoon vuokaan. Pohdinkin että käyttämäni piirakka vuoka saattoi olla hivenen liian pieni. Piirakasta tuli nimittäin tosi muhkea.
Mutta, hyvää se kuitenkin oli!

 Ennen paistoa..


  
ja paistamisen jälkeen.

Kiitos ohjeesta SLY:ni!

2 kommenttia:

laura kirjoitti...

tulipas muhkean näköinen piirakka gluteenittomistakin jauhoista! :)

nami-hiiri kirjoitti...

Hieno leipomus todella !
Omppukuvakin on hieno - sopii sivusi väreihin :D

www.nami-hiiri.com