maanantai 1. elokuuta 2011

Synttärit juhlittu

Kakku maisteltu ja hyväksi havaittu.


Tietysti lohkesi tuo kuva kun kakun päälle sitä asettelin, sen siitä saa kun kuva kuivi liian pienellä lautasella. Mutta ei se loppujen lopuksi haitannutt. Helmiäis spray ei näköjään tässä kuvassa niin hyvin näy mitä oli luonnossa.


Ei niin hyvä kuva noista ruusuista. Käytin pientä kaarevaa ruusu tyllaa näissä. Pieni pallero sokerimassaa grillitikun päähän, ja sen ympärille pursotukset. Tämä oli nyt toinen kerta kun pursottamalla noita ruusuja tein.

Kakun täytteet: Mansikkahilloa sotkettuna vanilija vanukkaan tapaiseen sekä toisessa välissä kaakaovanukasta ja siihen lisätty suklaata.

Vanilijakastike tehty Organ Gluten Free Custard Powderista mitä saa ihan marketeista. Tein sen Soija juomaan joka maustettu vanilijalla.
Kaakaovanukas taas Blå Bandin jauheesta.
Kakku oli siis luontaisestigluteeniton ja maidoton.

Tämä kakku oli suurin mitä olen itse tehnty. Pohja koostuu 3 käärispohjasta, ohje löytyy tuolta ohje osiosta. Tein sen kaksinkertaisena ja siitä riitti 3 pellilliseen (60cm uuniin).

Sokericreme taas Bake&Partyn ohjetta mukaillen. Suolatonta voita ei ole saatavilla maidottomana joten tässä käytetty Sunnuntain laktoositonta leivontamargariinia. Maito korvattu soija juomalla (maustettu vanilijalla).

Tytöt kovasti ihaili kakkua, pari taisi sanoa että saan tehdä heillekin kakut. Yksi äideistäkin kyseli teenkö kakkuja muille.
En ole asiaa sillä tavalla ajatellut. Uskaltaisikohan sitä tehdä? Mitä se ylipäätään vaatisi, muutakin kuin aikaa ja vaivaa?

Ei kommentteja: