keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Sienestäjän piiras

SLY16 kierroksella salainen ystävä lähetti Sienestäjän piiraan ohjeen, joka kuulosti todella herkulliselta.

Pohja
100g voita tai margariinia
2 dl jauhoja
1tl paprikajauhetta
1/4 tl suolaa
2rkl vettä

Nypi voin/margariinin joukkoon jauho-mausteseos. Lisää vesi ja sekoita nopeasti ja levitä piirasvuokaan.
Esipaista 200 asteessa n. 10-15min

Täyte:
1l (400g) sieniä
1 sipuli
2 rkl voita
150g auramurua
1/5 tl rouhittua mustapippuria
1 dl hienonnettua persiljaa
1 tl kuivattua rakunaa
3 munaa
2dl ruokakermaa

Tee täyte ja levitä taikinan päälle.
Kaada muna, mauste ruokakermos täytteen päälle ja paista uunin alatasolle 200 asteessa n.40min.
Peitä kauniisti ruskistunut piirakka leivinpaperilla ettei tummu liikaa.


Ensimmäisessä versiossa sieninä oli metsäsieniä ja suppilovahveroita. Se ei maistunut oikein kenellekkään. Liekö syynä se että en liottanut metsäsieni seosta tarpeeksi tai rutistanut tarpeeksi kuivaksi vai oliko ylipäätään sieniä aivan liikaa meidän suuhun.
Toisessa versiossa, josta kuvakin on, on pelkästään suppilovahveroita ja puolet vähemmän maistui jo huomattavasti paremmin. Mutta ehkä silti, vielä tarvitaan muutama maistelukerta että tämän piirakan kanssa ystävystymme paremmin.
Herkullinen se varmasti on heille jotka ovat tottuneet syömään sieniä enemmän kuin minä.
Silloin joskus lapsuudessa olen tainnut saada sienimyrkytyksen suolasienistä...

Ei kommentteja: