sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Porkkanamuffinsit

SLY maaliskuun paketissa tuli aineksia ja ohjeet näihin erittäin maistuviin muffinseihin. Hetihän sitä piti tehdä kun paketin kanssa kotiin pääsin. Ja yhtä nopeasti muffinsit katosi herkuttelijoiden suihin..

Porkkanamuffinsit (gluteeniton)

3dl jauhoja (semper fin mix)
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
2 dl sokeria
1-2 hienoksi raastettua porkkanaa
2 munaa
1 dl ruokaöljyä
1/dl sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään. Pese ja raasta porkkanat (kuori myös).
Lisää porkkanaraaste, munat, öljy ja sitruunamehu (pullotettu käy hyvin). Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina paperisiin muffinsivuokiin (pieniä tuli 14kpl). Paista muffinsit 175 asteessa n.15-17min kunnes ne näyttävät kypsiltä.

Oikein maukas ohje, jota piti säveltää hieman pienen ainespulan vuoksi. Sokeri pääsi loppumaan, joten 1dl sokeria ei ollutkaan hienoasokeria vaan tomusokeria, toimi mielestäni ihan yhtä hyvin.
Sitruunamehuakin oli 0,25dl, joten loput olikin vettä, mutta edelleen ei mun mielestä vaikuttanut asiaan yhtään.
Tai.. enhän mä tiedä miltä näiden pitäisi maistua kun kaikki on tehty ohjeen mukaan, mutta ei nämä puutteet musta haitannut.

3 kommenttia:

nami-hiiri kirjoitti...

Ihanalta kuulostavat ja porkkanahan maistuu hyvälle leivonnaisissa. Kokeilen myös ihan lähipäivinä, kun on porkkanoitakin sopivasti. Olet muuten kyllä slyllesi aarre parina, kun postailet näin nopeasti leivotkin heti.

Hih-hih hiirikin jää toiseksi :D

Satu kirjoitti...

Kiitos..

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisen näköisiä muffineita. Itse tein vasta porkkanpiirakkaa mutta muffineja voisi seuraavaksi kokeilla :)