tiistai 3. huhtikuuta 2012

Gluteeniton omppu piirakka

Taas vaihteeksi tuli tehtyä omppupiirakkaa uudella ohjeella. Tämä oli tosi helppo eikä tarvinnut sähkövatkaintakaan.

200g voita
1,5dl sokeria
3 dl jauhoja (edelleen se Semperin Fin mix)
1 muna
0,75dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
omppuja
kanelia
sokeria

Sekoita sula rasva ja sokeri. lisää jauhot (mutta ei leivinjauhetta vielä) sekoita tasaiseksi taikinaksi ja ota suurinpiirtein mukillinen taikinaa sivuun myöhempää käyttöä varten.

Lisää muna ja maito, sekä leivinjauhe ja vanilijasokeri (vanilijasokerin voi laittaa myös ensimmäisessä osiossa) Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan lisää omenat, ripottele päälle mieluinen määrä kanelia ja sokeria. Murustele mukssa oleva taikina päälle.

Paistetaan 200 asteessa puolisen tuntia.

Ei kommentteja: