perjantai 27. huhtikuuta 2012

Karpalo-kinuski muffinsit (gluteeniton)

Omalle SLY:lleni tämmöisen reseptin laitoin myös menemään ja pitihän sitä testa myös itse. On kyllä tosi, tosi makeita ja jo yhdestä voi makean himonsa tyydyttää. Kannattaa ehdottomasti testata!
Ohjeen tähän bongasin täältä

Ainekset:
100g sulaa voita
0,75 dl maitoa
1 valkuainen
1 kananmuna
1tl vanilliinisokeria
3,5 dl jauhoja (Semper Fin mix)
2dl sokeria
1,5 tl soodaa
2 dl karpaloita (pussillinen kuivattuja karpaloita, Pirkka)
1 daim patukka (laitoin näitä kylläkin 2 patukkaa)

Sulata voi.
Lisää maito, muna, valkuainen ja vaniljasokeri varovasti sekoittaen.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää karpalot, kuivat aineet ja pilkottu dajm taikinaan, sekoita tasaiseksi.
Jaa muffinssi vuokiin ja paista 200 astetta 15-20 min.

Kinuskikuorrute (voi toki käyttää kaupan valmistakin)
2dl kermaa
2dl fariini sokeria
nokare voita

Keitä kermaa ja sokeeria kunnes kinuskimaista (n.15-20min) vesilasi testi on oikein oiva, eli tiputa kinuskia nokare lasilliseen kylmää vettä. Kun saat muotoiltua pallukan kinuski on valmista.
Lisää sitten pieni nokare voita (kiiltoa) kinuksiin ja sekoita tasaiseksi.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäinen pakettisi on postitettu, joten postiljoonilla riittää pian tekemistä. ;) T. Salainen ystäväsi

Laura kirjoitti...

Kivan näköiset muffinssit