lauantai 11. elokuuta 2012

Gluteenittomat murokeksit

Jonkun aikaa on tullut etsittyä kunnollista murokeksi ohjetta joka väännettynä gluteenittomaksi olisi edes jotenkin siedettävä ja jopa syötävä.

Yhdessä Martha Stewardin ohjelmassa oli Irlantilaisia murokeksejä, ainekset voi, sokeri ja jauhot. Kuulostaa yksinkertaiselta.

Mutta enpä sitten enää löytynytkään ohjetta joten päätin vaan kokeilla jotain toista, tekotavaltaan yhtä yksinkertaista

Aineet
400g voita (flora laktoositon)
200g sokeria
2 kananmunaa (tässä ohjeessa myös tämä)
600g jauhoja (Semperin fin mix)
6tl vanilijasokeria
2tl leivinjauhetta

Lisää kaikki kulhoon samaan aikaan, jauhot on hyvä lisätä siivilän läpi.
Monitoimikone päälle ja anna surrata tovi.

Pursota leivinpaperille "kakkaroit" laita keskelle yksi Amerikan pastilli.

Paistetaan uunissa n 150-175 astetta n. 15 min kunnes kauniin vaalean ruskeita.

Ei kommentteja: