tiistai 15. helmikuuta 2011

Ärsyttäviä ihmisiä

Olen viimeaikoina törmännyt ärsyttäviin ihmisiin.
Tässä taannoin tutkija Kosonen ilmaisi mielipiteensä kotihoidon ja kuntalisän kannttavuudesta ja nyt freelancer toimittaja Salmi heittää lisää vettä kiukaalle kirjoituksessaan Helsingin Sanomissa.
Hei muijat, töihin sieltä HS 15.2.2011

Ehkä toimittaja Salmi halusi herättää huomiota, siinä hän totisesti onnistui.

Olisi erittäin mukavaa tietää onkohan tutkija Kosonen tai toimittaja Salmi perheellisiä. Siis onko heillä lapsia, niitä alle 3 -vuotiaita, joita molemmat ovat nyt suurella tohinalla ajamassa päivähoitoon, pois kotihoidosta.

Onkohan tutkija Kosonen tullut laskeneeksi sitä kuinka paljon tulisi yhteiskunnalle maksamaan jos nyt kaikki lapset jotka ovat, sanotaan nyt yli 1 -vuotiaita, siirrettäisiin kotihoidosta päivähoitoon kodin ulkopuolelle?
Mistä löytyisi kaikille niille äideille työpaikka jotka nyt vaan "makaavat toimettomana" kotona.
Tai niille jotka tällä hetkelläkin ovat äitiyslomansijaisena työpaikalla?

Kaikille ei vaan, ikävä kyllä, löydy töitä vaikka kuinka haluaisi.

Mielenkiintoista olisi myös tietää, jos näin kävisi niin nousisiko päivähoitomaksut vai laskisiko?
Mistä löytyisi kaikille lapsille pätevät lastentarhanopettajat ja -hoitajat?

Tästähän nokkelampi saattaisi sanoa, että no niistä äideistä jotka kotona "makaa toimettomana" -niinpä.
Vaikka itsellänikin on 4 lasta, en voisi sanoa että omaan ne tarvittavat pätevyydet joita lastentarhanopettajalla on.
Omiani kyllä osaan kasvattaa ja "kouluttaa", mutta se mikä sopii meidän lapsille ei sitten sovikkaan naapurin lapsille, tai ainakaan välttämättä näitten lasten vanhempien mielestä.

Oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että alle 3-vuotiaan paikka on kotona, mikäli siihen vaan perheellä on mahdollisuus ja halu. En lähde muitten perheitten päätöksiä arvostelemaan onko oikein vaiko väärin, jokainen tehköön omat päätöksensä, mikä kullekin sopii.

Meille tämä päätös on se, että isommat 6v ja 5v on päivän päivähoidossa ja nuoremmat 2v ja 10kk on kotona. Kunnes se taloudellisesti tulee kannattamattomaksi.
Tosin, sitten täytyy laskea ne meidän perheen kulut siitä kun äiti menee töihin. Toinen auto, lasten tarhamaksut ja muut mitä sivukuluja siitä nyt tuleekin.
Sanottakoon tähän nyt vielä se, että vaikka meidän perheessä on 6 henkilöä, kuljemme paikasta A paikkaan B 5 paikkaisella henkilöautolla. Eli ts emme autoile koko perheen voimin mihinkään.
Joten, tuleva äidin työpaikka täytyy löytyä semmoisen välimatkan päästä että -30 asteen pakkasessakin sinne ilkiää lähteä kävelemään.
Näin kylmiltään kun ei voisi vähempää kiinnostaa, kaikki kunnia siis niille henkilöille jotka tätäkin ihan vapaaehtoisesti harrastaa päivästä toiseen, joko ihan mielellään taikka olosuhteiden pakosta.

Oikein mukavaa päivän jatkoa vaan kaikille!

ugh.

Ei kommentteja: