sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Kevyt mansikka-jogurttikakku

SLY:ltä saamani ohje myös tämä herkullinen kakku.

Pohja:
2 munaa
2dl sokeria
0,5dl jauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
1prk maustamatonta tuorejuustoa
3dl marjaista kevytjugurttia
2dl marjoja
0,5dl sokeria
1rkl vanilijasokeria
6kpl liivatelehtiä
2dl vaahtoutuvaa kermaa

Päälle:
5dl mansikoita (tai mustikoita)
2dl laimeaa marjamehua
1dl hyytelösokeria

Leikkaa irtopohjavuoan pohjan kokoinen leivinpaperin pala, laita se vuoan pohjalle.
Vatkaa munat ja sokeri, siivilöi jauhoseos varovasti vaahtoon. Kaada vuoan pohjalle ja paista 200 asteessa n.10min (mulla jäi himan taikinaiseksi/sokeriseksi, mutta oli todella hyvää sitten loppujenlopuksi). Jätä pohja vuokaan siksi aikaa kun teen täytteen.

Sekoita huoneenlämpöisen tuorejuuston sekaan jugurtti, soseutut marjat ja sokeri. Liota liivatteita kylmässä vedessä n.5min, purista niistä  vesi pois.
Kiehauta kattilassa vesitilkka ja lisää liivatteet joukkoon ja sekoita.
jäähdytä muutama minuutti ja kaada haalea liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaesn.
Vatkaa kerma ja lisää se nostellen joukkoon. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja anna hyytyä aikakin 4h, mielellään yön yli.

Laita mansikat (mustikat) hyytyneen kakun pinnalle, valmista hyytelösokerikuorrutus. Kiehauta mehu kattilassa ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta liedeltä ja nanna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi marjojen päälle.
Säilytä kakku kylmässä.


Tässä omassa versiossa käytin liivatelehtien sijaan liivatejauhetta, sitä en osaa vielä kunnolla käyttää ja kakusta tuli löysähkö mutta hyvää.
Tämä kakku syötiin muuten päivässä, niin hyvää se oli. Yleensä kun kakut kestää vähintäänkin paripäivää ;)

Aikaisemmasta postauksesta on jäänyt kertomatta että kyllähän se SLY:kin paljastui melko pian paketin saamisesta mutta en ole saanut aikaiseksi sitä paljastaa.

SLY:ni blogi löytyy täältä, kiitokset vielä kerran ihanista paketeista!

Ei kommentteja: