maanantai 11. heinäkuuta 2011

Joskus vahingosta tuleekin jotain...

Tässä kesän aikana on aina projektina sulattaa pakastin.
Operaatio alkoi tuossa kesäkuun alkupuolella. Siis se tyhjennys aluksi.

Ajattelin hemmotella perhettä mustikka-vaahterasiirappi muffineilla.

Kaikki alkoi hyvin, ei mitään ongelmia. Loppuvaiheessa sitten lorautin vaahterasiirapin mukaan ja pakkasesta olin hetkeä aikaisemmin ottanut 2 pussia niitä mustikoita.
Vähän mietitytti sekoitusvaiheessa se miksi ne ei muussaannu samalla tavalla kuin edellisellä kerralla. Mutta en sitten loppujen lopuksi jaksanut kiinnittää asiaan sitä suurempaa huomiota.

Syömisvaiheessa tuli vähän mietittyä asiaa uudestaan kun oli kumman kirpeitä, mutta hyviä! Sitten vasta tajusin että ne marjat ei ollut mustikoita vaan mustiaviinimarjoja.

200g pehmeää rasvaa (laktoositon Sunnuntai)
2 dl sokeria
3 munaa
2tl vanilijasokeria
2tl leivinjauhetta
3dl gluteenitonta jauhoa (Semperin Fin Mix)
loraus vaahterasiirappia
muutama desi mustiaviinimarjoja

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut mausteet, leivinjauhe ja jauhot varovasti sekoittaen.
Lisää vaahterasiirappi ja mustaviinimarjat. Sekoita vielä hyvin.

Jaa taikina muffinivuokiin, itse laitoin aika lailla vuoat täyteen.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia ja nauti (kylmän maidon kanssa)

Kuvat ei ole siitä ekasta kerrasta vaan toisesta, ekat muffinit meinaan katosi parempiin suihin saman päivän aikana joten lisää piti tehdä.

Ja jos nyt sattuu käymään niin, että sen vaahterasiirapin unohtaa lisätä taikinan sekoitus vaiheessa, sen voi lorauttaa myös muffinin päälle ennen uuniin laittoa.


Tietysti täytyy myös mainostaa, muffinivuokina on aivan mahtavat silikoniset vuoat, näitä ihanan värikkäitä saa .innerumilta.

Ei kommentteja: