keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Gluteeniton Mud Cake

Ukkokulta vietti synttäreit pari päivää sitten. Toiveena oli suklaa kakku. Ihan kuulemma perinteinen suklaakakku, mitään kummallisuuksia ei saanut lähteä kokeilemaan.
Tänään sitten kyselin tarkemmin toivomuksia, siis mud cake tyylinen vai ihan perinteinen. Vastaus kuului "ihan sama".. joten ajattelin kokeilla mud cakein tekemistä.

Tämähän on periaatteessa vähän uusi tuttavuus, edellinen saman tyyppinen ei onnistunut kun paistoin sen liian kypsäksi. Nyt sentään maltoin otaa leipomuksen uunista aikaisemmin. Vielä tässä vaiheessa on hieman epäselvää tuliko otettua liian ajoissa, vai juuri sopivasti. Selvinnee muutaman tunnin sisään.


Tämmöinen siitä sitten tuli, yritän ottaa vielä kuvan kun palanen on lautasella niin näkee onko onnistunut vaiko onko täysi susi. Tämän Mud Caken ohje löytyi Fazerin sivuilta ja myöskin Fazerin tumma leivontasuklaa kääreestä.

200g tummaa leivontasuklaata
200g voita
4kpl munia
2dl sokeria
2,5dl jauhoja(Semperin fin mix)
1tl leivinjauhetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada muna-sokeri seokseen.
Lisää jauhot ja leivinjauhe seokseen ja sekoita varovasti.
Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, halkaisija n.25-26cm

Paista uunin alatasolla 15-20. Kakun on tarkoitus jäädä sisältä löysähköksi. Jähmettyy kyllä jonkinverran jäähtyessään.
Jäähdytetään ensiksi huoneen lämmössä sitten jääkaapissa.
Tämä versio on myös gluteeniton.


Kyllä se oli namia..
ps. ja vielä seuraavanakin päivänä maistui taivaalliselta. Sisuskin oli silloin vielä enemmän jähmettynyt, lyö kyllä 10-0 kaupan mud Caken... :)

2 kommenttia:

Leena / Iloista leivontaa kirjoitti...

Mutakakku on kyllä ihanaa. Kiitos kovasti lähettämistäsi paketeista sly16 kierroksella

Satu kirjoitti...

Ollos hyvä vaan.