maanantai 5. joulukuuta 2011

Glögi juusokakku

Pidin ystävilleni innerum kutsut ja tarjosin samalla glögiä ja glögi juustokakkua.
Ohjeita on netissä pullollaan, mutta jotenkin mielessä oli jotain ihan omaa ja hassua kyllä, ihan kaikkia aineksia ei ollut kotona mitä "oikeaan" juustokakkuun tulisi laittaa, joten on sävelletty.

Pohja on normaali
200g digestive keksejä
100g voisulaa

Murskaa keksit. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
Laita "taikina" irtopohjavuokaan (24cm) jonka pohjalla on leivinpaperi kiekko. Laita jääkaappiin jähmettymään

Täyte:
1 prk mascarpone tuorejuustoa
1 prk valkosuklaa-lime rahkaa
2,5dl kermaa (5% rypsi ruokakerma käy ihan hyvin)
0,5dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
4 liivatelehteä

Sekoita ainekset yhteen, kermaa ei tarvitse tässä vatkata kun eihän tuo ruokakerma vaahtoudu. Kaikki vaan sekaisin.
Liota liivatelehtia 10min kylmässä vedessä, kiehauta 3rkl vettä ja nakkaa liivatelehdet sekaan. Kun sulaneet kaada ohuena nauhana täytteeseen.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä nelisen tuntia tai yön yli.

Glögi kiille
3dl glögiä
3 liivatelehteä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja sulata kiehuvassa vedessä (3rkl).
Yhdistä glögi ja liivate. Kaada varovasti juustokakun päälle ja laita takaisin kylmään jähmettymään muutamaksi tunniksi.


Leikkasin paperista sydämiä jotka asettelin kakun päälle, sen jälkeen helmiäsi suihketta ja siitähän tuli ihan nätti. Valkoiset sokerihelmet kerkesi hieman sulamaan kakun päälle joten jälki ei ollut enää niin hyvä kuvaa ottaessa.
Makua kyllä kehuttiin tosi paljon.

Gluteeniton versio
150g gluteenittomia digestive keksejä
50g gluteenittomia pipareita
100g voisulaa

Gluteenittomat piparit on tosi kovia, joten ne kannattaa murustaa oikeasti tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Sormin murustelussa menee ikuisuus (ja järki)

Täyte oli hivenen erilainen

1prk mascarpone tuorejuusota
1 prk Sunnuntain vanilija tuorejuustoa
1,5dl vanilijakastiketta
1 dl kermaa
0,5dl sokeria
4 liivatetta

Tässäkin sekoitin kaikki aineet vaan yhteen. (tykkään välillä vähän oikoa varsinaisissa ohjeissa)


Samaltahan se näytätä kuin "normaalikin" versio, kuva siitä silti.
Tässä versiossa tykättiin siitä, että pipari murut oli jäänyt hieman suuremmiksi ja toivat mukavia makusattumia syödessä. Joten välttämättä ihan hienoksi ei niitä pipareita tarvitse saada.

Ei kommentteja: