maanantai 5. joulukuuta 2011

Gluteeniton omenakakku

Pitihän sitä aivan heti testata, vaikka ei aivan kaikkea tarvittavia aineita löytynytkään kotoa.
SLY:ltäni sain tämän ohjeen.

Ainekset vuokaan:
Voita tai margariinia
1 rkl sokeria
1 rkl kookoshiutaleita

Pohja:
3 dl perunajauhoja
3 dl tomusokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeira
2 dl kookoshiutaleita
150g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 munaa
1 dl vanilijajogurttia (ja tätä ei ollut, päätin että mansikkajogourtti saa kelvata)

Täyte
2 omenaa

Voitele pyöreä irtopohjavuoka (23cm). Ripottele vuokaan sokeria ja kookoshiutaleita
Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon rasva nokareina ja sekoita murumaiseksi seokseksi.
Lisää munat ja jogourtti ja sekoita taikinaksi. Kaada taikina vuokaan.
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Paina lohkot kakun pintaan.

Paista uunin keskitasossa 175 asteessa n45min. Anna jäähtyä muutama minuutti vuoassa.
Tarjoile kakku, mielellään vähän jäähtyneenä vanilijakastikeen,  vanilijajäätelön tai vanilijarahkan kanssa.

Hyvää se on ihan omana ittenäänkin.
Vie kielen kyllä mennessään..

Pala piti maistaa jo ennen kuvan ottamista..

2 kommenttia:

sly:si kirjoitti...

Kiva kun teit kakkua näin pian. Nyt tiedän, että resepti toimii! Taidan itsekin sitä leipoa ja viedä työpaikalle päiväkahville tarjottavaksi ;)

Satu kirjoitti...

Ehdottomasti kannataa! Mies sanoi heti ekan lusikallisen jälkeen että kaikki maut on kohdallaan. Täys kymppi :)