torstai 21. huhtikuuta 2011

Kevät

Tuleehan se sittenkin, kovasti jo kesää odotellessa. Sivustokin kevääntyi ja harmaa vesisade sai väistyä.
Positiivisin ajatuksin eteenpäin.

Olen surffaillut nyt muutamila uusilla blogeilla ja ihastellut toistaan upeampia kakkuja. Kädet syyhyää päästä tekemään taas yksi. Onneksi kuopuksen kummit ovat tulossa perjantaina kakkukahville. Haastetta kakkuun tulee olemaan koska yhdellä vieraalla on monta ruoka-aineallergiaa.
Lisäksi esikoisellammee aloitettiin 3kk viljaton dieetti (kotimaiset viljat) joten mielessä on nyt lähinnä paniikki miten tehdä kakku joka sopii kaikille.

Siis ei kotimaisia viljoja, ei maitoa, ei mansikkaa, ei mangoa.... Ajattelin siis täytteeksi päärynämoussea, mutta joitain ohjeita löysinkin, toki niitä pitää muokata sen verran että maitotuotteet korvataan jollain muulla.

Olen toki usein käyttänyt kaura- ja soija vispiä, hiukan epäonnistunein tuloksin tosin. Mutta ehkä nyt sitten onnistuu.

Mummani 89v synttäritkin on tulossa toukokuussa ja sinne ajattelin kakun tehdä synttärilahjaksi. Mumma ei kyllä aio juhlia järjestää joten ihan perhepiirissä kahvitellaan. Sitten vuoden päästä suuremmat juhlat.

Trullit kiertää taas lauantaina ja paniikissa mietin onko tarpeeksi "palkkaa" tarjolla. Puistossa yksi pph kertoi että tällä alueella sitten niitä kiertää pal-jon. Omatkin  lapset tietysti lähtevät myös toiveissaan älyttömän suuret saaliit.. Meillä päin tosiaan kierretään vasta nyt, kun muu Suomi kiersi jo viikkositten.

Ei kommentteja: