perjantai 22. huhtikuuta 2011

Gluteeniton kääretorttu

Löysin tämän ohjeen Kotiruoka kirjasta. Vähän höttynen oli, joten vähän viilaamista vaatii jotta tästä saisi vähemmän murustavan.

4 munaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
1,5 dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi varovasti sekoittaen.
Kaada taikina kevyesti voidellun leivinpaperin päälle pellille.

Paista 225 asteessa 5-7min.

Kumoa torttu voi- tai leivinpaperille, jolle on ripoteltu vähän sokeria, korppujauhetta tai leseitä. Poista paistopaperi.

2 kommenttia:

Suviih kirjoitti...

Minäkin linkitin sinut sivuilleni :)
Oletko kokeillut kääretorttua Semperin hienosta jauhoseoksesta? Itse teen sillä ja rakenne on mielestäni hyvä.

Satu kirjoitti...

Hei!
Kiva kun tulit vierailulle. En ole Semperiä vielä kokeillut. Ajatuksena nyt on, kun esikoisella on tuo viljaton kokeilu. Sunnuntain jauhoissa kun vehnätärkkelystä on. Täytyy seuraavan kerran kun kauppaan menen niin ostaa tuota Semperiä.