Tässä resepti ja ohjeet miten onnistuu gluteeniton kakkupohja ja on vielä jopa syötävää eikä murustu niin älyttömän helposti.
|
Näitä tarvitset |
|
|
4 munaa
2,5dl sokeria
2,5dl gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl perunajouhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl valilijasokeria
Itse olen käyttänyt laseja mittaukseen. Periaatteella kaikkea yhtä paljon olen onnistunut tämän kakkupohjan tekemisen kanssa hyvin.
|
Riko ensimmäisenä kananmunat lasiin, mittaa sitten toiseen sokeri. Kaada sokeri vatkauskulhoon. |
|
Ja sitten lasiin jauhot ja leivinjauhe. Lisää kananmunat vatkauskulhoon. |
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tässä kannataa malttaa vatkata tarpeeksi kauan aikaa, nopeus ei ole valttia.
|
Valmista.. |
Siivilöi kuivataineet kulhoon.
|
Kuivat aineet kulhossa.. |
Lisää taikinaan varovasti vatkaten.
|
Valmista vuokaan kaadettavaksi |
Olen käyttänyt tällä määrällä 26cm irtopohjavuokaa. Tästä jää kuitenkin hieman yli, joten saattaisi juuri ja juuri riittää myös 28cm vuokaan. Itse en ole sitä vielä kuitenkaan testannut.
|
Rasvaa ja korppuhauhota irtopohjavuoka. Itsestään selvää, että myös korppujauho on gluteenitonta. | |
|
|
Uuni: 175 astetta 30 min. Ja älä käytä kiertoilma -toimintoa sen olen oppinut "muutamaan" kertaan kantapään kautta. |
|
Valmis |
|
Ja tältä se näyttää kumottuna |
|
ja leikattuna. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti