maanantai 18. huhtikuuta 2011

Gluteeniton kakkupohja

Tässä resepti ja ohjeet miten onnistuu gluteeniton kakkupohja ja on vielä jopa syötävää eikä murustu niin älyttömän helposti.

Näitä tarvitset

4 munaa
2,5dl sokeria
2,5dl gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl perunajouhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl valilijasokeria

Itse olen käyttänyt laseja mittaukseen. Periaatteella kaikkea yhtä paljon olen onnistunut tämän kakkupohjan tekemisen kanssa hyvin.
Riko ensimmäisenä kananmunat lasiin, mittaa sitten toiseen sokeri. Kaada sokeri vatkauskulhoon.

Ja sitten lasiin jauhot ja leivinjauhe. Lisää kananmunat vatkauskulhoon.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tässä kannataa malttaa vatkata tarpeeksi kauan aikaa, nopeus ei ole valttia.

Valmista..

Siivilöi kuivataineet kulhoon.

Kuivat aineet kulhossa..

Lisää taikinaan varovasti vatkaten.
Valmista vuokaan kaadettavaksi

Olen käyttänyt tällä määrällä 26cm irtopohjavuokaa. Tästä jää kuitenkin hieman yli, joten saattaisi juuri ja juuri riittää myös 28cm vuokaan. Itse en ole sitä vielä kuitenkaan testannut.

Rasvaa ja korppuhauhota irtopohjavuoka. Itsestään selvää, että myös korppujauho on gluteenitonta. 

Uuni: 175 astetta 30 min. Ja älä käytä kiertoilma -toimintoa sen olen oppinut "muutamaan" kertaan kantapään kautta.

Valmis

Ja tältä se näyttää kumottuna

ja leikattuna.

Ei kommentteja: