torstai 14. elokuuta 2014

Elokuun SLY paketin korkkaus

Eilen käytiin vielä paketin reseptejä läpi, ja kovasti Kiiaa halutti leiopa, totesin että siitä vaan, ja kaivettiin ohjeessa tarvittavat aineet esille. Maissitärkkelystä ei ollut, mutta maissijauhot sai luvan kelvata.. Ollaanhan sentään samassa viljassa.


Ohje 6 annosta:
Taikina
2dl vehnäjauhoja
2,5dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
175g voita

Marjaseos
1 l marjoja (mustikoita, mansikoita, vadelmia)
1 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
1 tl kanelia
1/2 sitruunan kuori (niin ei meillä kyllä tätäkään ollut)

Vanilijajäätelöä tarjoiluun (meillä oli vispattua vanilijakastiketta)

Sekoita taikinan kuivat aineet (ensiksi käytiin jälleen läpi, mitä ne kuivat aineet on) ja nypi seokseen kuutioitu kylmä voi kunnes taikina on murumaista (Kiia: mitä se tarkoittaa)

Sekoita marjoihin (ai tänne taikinan sekaan vai?) sokeri, maissitärkkelys, kaneli ja hienoksi raastettu sitruunan kuori. (Tää muuttui ihan pinkiksi haha!) (sokeri siis)
Jos käytät pakastemarjoja, sekoita ne jäisinä (ok)

Levitä marjat syvään uunivuokaan (tässä vaiheessa pääkokki häippäsi ja apukokki sössi) ja murustele taikina tasaiseksi kerroseksi marjojen päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa n. 40-45min kunnes murutaikia on saanut väriä ja marjaseos kuplii (HEI äiti se kuplii jo!)
Anna jäähtyä hetki ja tarkoile crumble lämpimänä vanilijajääteön kanssa.

HURJAN hyvää!!! Taatusti tehdään useamminkin..

Se sössiminen siis.. no luonnollisesti kuvittelin että tämä on piirakka. Joten voitelin piirakkavuoan ja ajattelin sen verran auttaa että taputtelen taikinan vuoan pohjalle jonka jälkeen kippasin mustikat päälle.. (oho, melkoinen kasa..) joten tarkistus... ja marjojen kippaus toisenlaiseen vuokaan ja murustelemaan taikina siihen päälle.
Ei siis mitään peruuttamatonta tapahtunut tällä kertaa, eikä lopputuloksesta voisi kuvitella että on jossain vaiheessa ollut väärin päin..

Ja tosiaan meillä vain niitä mustikoita.. (mistähän niitä mansikoita sais vielä hyviä ja kohtuu hintaan)

Vinkkinä SLYllemme annettakoon tässä, että vanhan kodin pihalla marjapensaat notkuu, jos keksisi jotain muutakin kuin puna-mustaviinimarja mehua niistä.. Omenoitakin saattaa keretä tulemaan "muutama".. ovat syyslajiketta, joten menee aika pitkälle syyskuuta ennenkuin on toivoakaan saada siitä puusta maistuvia omenoita..


4 kommenttia:

SLY28 n-h-e kirjoitti...

Hienosti onnistunut herkkuleipomus !
Miksi olen aina niin kaukana Ö ?

Anonyymi kirjoitti...

Ihanasti onnistunut, ohje kannattaa lukea ennen kuin tekee niin ei mene sekaisin ;) punaherukoista ja mustaherukoista tulee hyviä hilloja joilla voi maustaa tuorejuustokakun( jolloin ei sokeria tarvita) on hyvää ja raikasta.

T:Slyinne

redrose82 kirjoitti...

Herkullisen näköistä, täytyypä tehdä v-loppuna =)

Pampula kirjoitti...

Mahtaa mennä kokeiluun täälläkin :) Ohjeen kans joskus menee suorat mutkiksi ja mutkat suoriksi, sitä se on ;D